De beste nek massages

Een massage van de nek kan heerlijk ontspannend zijn. Bij iemand die veel aan zijn hoofd heeft, kunnen de spieren in de nek wat samen gekrompen zijn. Door middel van een massage, kan je de spierweefsels weer losmaken en zal deze persoon al meteen veel meer energie krijgen. Ook wanneer iemand last heeft van een stijve nek, kan een nekmassage wonderen doen.

Wat zijn de beste soorten nekmassages?

Nekmassages komen voor in allerlei culturen over de hele wereld. Iedere cultuur geeft de massage met een ander doel.

In de Chinese cultuur wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van acupressuur. Dit zou een geneeskrachtige techniek zijn, waarbij ze gebruik maken van speciale drukpunten in het lichaam. Je hebt drukpunten in je nek, maar ook op andere plaatsen in je lichaam. Door daarover te strelen en zachtjes te drukken, wordt je bloedsomloop gestimuleerd. Een beter bloedsomloop heeft een positieve invloed op je dagelijkse leven.

In onze westerse wereld wordt meestal de gewone ontspannende massagetechniek toegepast. De masseur plaatst zijn handen in de nek van Degene die gemasseerd wordt, en begint zachtjes te kneden. Daarnaast worden in veel massagesalons ook hot Stone massages aangeboden, waarbij ze met behulp van warme stenen over je nek bewegen.

Ook bestaan er speciale nekmassages voor sporters. Bij deze massages, wordt vooral de nadruk gelegd op het losmaken van de spieren. Door middel van knedende technieken, trachten ze het onderhuidse bindweefsel soepel te houden. Op die manier kan het lichaam veel sneller herstellen na een zware inspanning.

Tot slot bestaan er ook speciale elektrische kussens, die bedoeld zijn om in de nek te plaatsen. In deze kussens zitten bepaalde knobbels, die door middel van een motortje ronddraaien. Deze draaiende beweging geeft een enorm lekker gevoel. Het grote voordeel van deze massage, is dat je er elke avond voor tv kan van genieten!